Főoldal
 

Fodrászat

Rólunk

Infraszauna

Infraszaunák - Az infravörös sugárzásról

Régről tudjuk, hogy a meleg jótékony hatással van egyes betegségek gyógyításában. Erre az alapgondolatra támaszkodva elsősorban japán, kínai és amerikai kutatók kifejlesztették azt a mai használatú távoli infravörös hősugárzót, mely számos jótékony hatásának köszönhetően komoly szerepet játszik a betegségek megelőzésében és egészségünk megóvásában.

A szabad szemmel láthatatlan infraenergia tulajdonképpen azonos a napsugárzás jótékony, meleget adó tartományával. Káros hatása nincs, annyira biztonságos, hogy a kórházakban infravörös hőt használnak az újszülött csecsemők melegen tartására.

A Nap energiájának legnagyobb részét infrasugárzással bocsátja ki. A Föld légköre a napsugárzás 7-14 um közötti infratartományát engedi át leginkább, ez a természetes meleg a földi élet alapja.

AZ INFRASUGÁRZÁS JÓTÉKONY HATÁSAI

Az infravörös energia az energiának egy olyan formája, amely a többi energiával ellentétben nem a levegőt használja fel közvetítő közegként. Ennek következtében az infrasugarak kevesebb, mint 20 %-ban melegítik csak fel a környező levegőt és több, mint 80%-ban magát a testet. A mélyen fekvő szövetekben található nagy mennyiségű víz kiváló vezetőképességének köszönhetően az infrakabinban kibocsátott infravörös sugarak képesek egészen 4 cm mélyen a testbe hatolni. Ennél fogva pedig nem úgy működnek, mint egy, a bőrre tett meleg takaró. Az emberi test a sugárzószálak által kibocsátott sugarak 95 %-át képes elnyelni. Ez a mélyre ható sugárzás váltja ki a melegítő hatást az izomszövetekben és a belső szervekben. A test szívverés és a pulzusszám növekedésével reagál erre.

Ennek a reakciónak a szívre gyakorolt hatása megegyezik egy kondicionáló edzés hatásaival. Orvosi kutatások bizonyítják, hogy az infraszauna használata edzi a szívet, mivel a test csökkenteni akarja a hőmérsékletét és ezért növeli a pulzusszámot. Ezzel egyidőben a test aktiválja az összes rendelkezésre álló hűtőrendszerét, amelyek közül az izzadás az egyik legfontosabb. Az izzadtság elemzésekor kiderült, hogy az infrakabinban keletkezett izzadság 80 %-ban vízből, 20%-ban pedig toxikus anyagokból (pl. kadmium, nikkel, ólom, klór, stb.) áll. Ezek az anyagok a vesékben és a bőr alatt raktározódnak. Ennek hatására alakul ki a cellulitisz is. Az infrakabin használata során a szervezet kalóriavesztesége elősegíti a zsírszövetek leépítését és a szervezet méregtelenítését.

Egy átlagos kondíciójú személy egy infrahasználat alkalmával kb. fél liter izzadtságot termel, ami 300 Kcal elégetésével keletkezik. Ez kb. 3,5-5 km-es táv lefutásához hasonlítható. Az olyan szervezet, amely jobban alkalmazkodik a meleghez, könnyen kiizzadhat 600-800 Kcal-t, minden negatív következmény nélkül.

Az infrakabin központi szerepet játszhat a súly megőrzése és a szívizmok edzése szempontjából.

AZ EGÉSZSÉGEGRE GYAKOROLT HATÁSA

A számos kedvező hatás közül a legalapvetőbb az izzadás révén a bőr tisztulása és feszesebbé válása, valamint a szervezet keringési rendszerének frissítése, tornáztatása.

A vérkeringés a hajszálerekben végződő érrendszeren keresztül kiszolgálja a sejtszintű élettani folyamatokat. Az immunrendszer részét képező nyirokrendszer egyúttal közreműködik a salakanyagok eltávolításában, a szervezet méregtelenítésében.

A két rendszer harmonikus működése alapvető fontosságú, ezért az őket serkentő infrakabin gyakori használata az egészséges szervezet számára is igen hasznos.

Az infrakabin a szív-, és érrendszeri problémák esetén- természetesen orvosi konzultációt követően - általában ajánlható. Az érfalak tornáztatása egyaránt jótékony hatású lehet az érelmeszesedéssel vagy a vérnyomásukkal küszködőknek is, a panaszok jellegétől függetlenül.

A vérkeringést a szív tartja mozgásban, a nyirokrendszer működését viszont az izomműködés biztosítja. A mozgásszegény életmód általában gátolja a perifériás keringést, ezáltal rontja az anyagcserét és a salakanyagok eltávolítását.

A méreganyagok felhalmozódása a test különböző helyein (bőr, izületek, belső szervek, stb.) a legkülönfélébb és főleg az alkattól függő tünetek kiváltója.

A testbe hatoló infraenergia a bőr mélyebb rétegeiben indítja el az izzadást, és így még az egyébként nem könnyen távozó nehézfémek kiürülését is elősegíti a hajszálereken, illetve pórusokon keresztül.

Meghűlés vagy influenza esetén az infrakabin jelentősen gyorsíthatja a gyógyulást.

Az infrakabin a kozmetikai és fitness szalonok kedvelt berendezése, mert hatása gyors és látványos. Működési elvéből adódóan rendkívül alkalmas a sportolók bemelegítésének előidézésére, megelőzhetők vele a sportsérülések. Izületi és izomsérülések esetén rehabilitációs alkalmazása is elterjedt.

A fogyást illetően egy gramm izzadás kb. 0,5-0,6 Kcal kalóriaveszteséget jelent. A hagyományos forrólevegős szaunában egy átlagos állapotú személy könnyedén veszít közel 500 gr izzadságot, ez az infrakabinban 200-30 perc alatt a két-háromszorosára is nőhet az ennek megfelelő kalóriavesztéssel együtt, ami nagy intenzitású sporttevékenységgel egyenértékű.

A kozmetikai alkalmazás szempontjából a bőr regenerálódása mellett fontos, hogy fokozza és gyorsítja a cellulitiszes kezelések hatását.

Általánosságban elmondható, hogy egészséges emberek korlátozás nélkül használhatják az infrakabint. Terhesség, magas vérnyomás, fertőző betegség vagy sebészeti beültetés esetén feltétlenül csak orvosa hozzájárulásával használja az infrakabint.

 

Fodrászat

H-P.: 9-19 óráig
SZ.: 9-14 óráig

Bejelentkezés

Joó Tamásné Edit
 +36 (30) 245-5530

 

BÁLINT VIKTÓRIA
 +36 (30) 227-7055

 

ANTALOVICS PETRA

+36 (30) 6858-394

 

ARANY ESZTER

+36 (30) 227-7055

 

Kozmetika

Bejelentkezés
alapján

Bejelentkezés

Joó Tímea
+36 (30) 298-5864

 

ÁBRÁNY JÚLIA
+36 (30) 434-7814

 

Műköröm

H-P.: 9-19 óráig

SZ.: 9-14 óráig

Bejelentkezés

HORVÁTH RENÁTA

+36 (20) 248-2869

 

Pedikűr

H-P.: 9-19 óráig
SZ.: 9-14 óráig

Bejelentkezés

Szabó Dolli
+36 (20) 393-4843

Infraszauna

 Műszaki okok miatt jelenleg nem üzemel

Bejelentkezés

Joó Tímea
+36 (30) 298-5864

Egyéb

Bejelentkezés

alapján

Bejelentkezés

Bowen technika:

MOLNÁR CSILLA
+36 (70) 318-3729 

  

 

 

 

 
© 2011 - www.montazs-gyor.hu - minden jog fenntartva.